zondag 11 juni 2017

Verlaten

We zijn nog geen kilometer op weg of een ijverige Spanjaard houdt ons tegen. "Je kan niet door, je moet langs ginder" menen wij te begrijpen. Waar dat dan wel mag zijn is niet echt duidelijk. Een aanduiding van de camino stuurt ons een padje op over de nieuwe spoorweg die nog in aanleg is. We vragen de weg aan een volgende wandelaar. Heel vriendelijk en verstaanbaar zet jij ons op de goede weg. Voor wie deze route nog wil fietsen is het simpel. Rij in Zamora de ZA-900 richting La Hiniesta op. Al na twee kilometer zit je op de juiste route. Dat is voor wie de route via Portugal kiest.

De weg is niet echt inspirerend maar wel mooi en uiterst rustig. Dat het zondag is zal er wel iets mee te maken hebben. Hoe verder we rijden, hoe kleiner de dorpjes worden. Eentje noemt Palacios del Pan. Een bakker heb ik echter niet gezien. Een paleis nog minder. De naam zal verwijzen naar de graanbouw in de akkers. De weg tussen de dorpjes is in prima staat. In de dorpjes is hij smal en hobbelig. Winkeltjes zijn dicht op zondag en de meeste bars ook.  De dorpjes mogen er dan wel middeleeuws uitzien. Ze zijn mee met hun tijd. Een ervan heeft een virtuele toeristische dienst. 

De route wordt alsmaar mooier. Een tijdje volgen we de groene vallei van de Rio Aliste om daarna op te klimmen naar een hoogvlakte.

In een van de kleine dorpjes slapen we deze nacht in Hostal Rural La Robla. Heel netjes en het ontvangst is heel vriendelijk. Terwijl we op het terras schuilen voor de hitte komt een plaatselijke boer ons verse kersen geven. Lekker. 
Ja, het is heet. 34 graden blijkt uitzonderlijk warm te zijn voor de tijd van het jaar. Daarom zullen we morgen een uurtje vroeger vertrekken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten