woensdag 8 februari 2017

Introductie.

Op pelgrimstocht naar Compostella? Nee hoor. Daar doen wij niet aan mee. Maar, wat kiezen we als volgende fietstocht? De Via de la Plata. Voor wie het Spaans niet machtig is, dit betekent de zilverroute. Dit is de 1000 km-lange pelgrimsroute van Sevilla naar...jawel, Santiago de Compostela. Ze is gebaseerd op de oude Romeinse weg de Via de la Plata die liep van Sevilla naar Astorga. Zilver afkomstig van Zuid-Amerika werd over deze weg vervoerd naar Sevilla.

Waarom kiezen wij hiervoor? We reden al in twee reizen van Leuven via Barcelona naar Sevilla. We hebben twee opties om verder te trekken. Of we steken de Middellandse Zee over en rijden in Afrika verder. Of, we keren onze kar en rijden naar het noorden. Dat kan tot aan de Noordkaap. Daar kiezen we dus voor. Tijdsgebrek laat ons niet toe om in één keer naar de Noordkaap te rijden. Santiago de Compostella lijkt ons een veel realistischer doel. En Benjaminse heeft deze tocht netjes beschreven in een boekje. Dat is handig meegenomen.

We vertrekken op 1 juni en reizen terug naar huis op 16 juni. Zoals gewoonlijk doen we ons best om iedere dag een verslagje te maken. Schrijf je hiernaast in om een email te krijgen wanneer we iets online zetten. (Er zijn drie stapjes: vul je email adres in, tik de getoonde code in het juiste veld, klik op de link in de email van feedburner die je zonet hebt gekregen).

Veel leesplezier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten